Teken petitie om kinderarbeid te stoppen

Nieuws

dinsdag 14 november 2017Wilt u in Nederland producten kopen zonder kinderarbeid? Steun dan de wet 'zorgplicht kinderarbeid'. De Eerste Kamer stemt daar 21 november 2017 over en twijfelt of deze wet het bedrijfsleven niet te veel belast.

Het is niet normaal dat kinderarbeid nog zoveel voorkomt. De norm voor alle producten en diensten op de Nederlandse markt moet zijn: 100% kinderarbeidvrij. In de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties heeft Nederland afgesproken dat er in 2025 een einde moet zijn gekomen aan alle vormen van kinderarbeid in de wereld. Werk aan de winkel, dus. De Tweede Kamer heeft de wet Zorgplicht Kinderarbeid al aangenomen, maar het is nu hoogst onzeker of de wet door De Eerste Kamer komt.

Kerk in Actie zet zich wereldwijd in om kinderarbeid in allerlei landen tegen te gaan. Kerk in Actie is ook lid van de coalitie Stop Kinderarbeid. De wet Zorgplicht Kinderarbeid maakt dat bedrijven verplicht worden om te zorgen, dat hun hele productieketen vrij is van kinderarbeid. Dat is een belangrijke stap in het tegengaan van kinderarbeid.

Teken de petitie!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.