Alsof je dit al kende voor je het zag

Blog

vrijdag 15 december 2017Er geweest was voor je er zou komen. Zo thuis. (‘Thuis’, Kees Spiering)

Zo thuis voelt Zuid-Afrika (en het hele werken en leven hier) voor ons. "Alsof je een plek bereikt. Om je heen kijkt en weet dat je thuis bent." Eigenlijk al vanaf het begin. Maar binnen nu en een week zijn we ook weer voor korte tijd in ons andere thuis, Nederland.

We zien ernaar uit kerst te vieren met familie en vrienden, en ‘iedereen’ weer even te zien. Tegelijk is het ook een gek idee om de warme zomer en ons eigen huis hier achter te laten en richting een (zoals het er nu uitziet) koud en regenachtig Nederland te gaan.

Zo hectisch de laatste weken van het jaar lijken te zijn in Nederland, zo rustig zijn de laatste weken hier in Zuid Afrika. De afgelopen tijd werd het stiller en stiller op de faculteit. Buiten wordt het ondertussen steeds warmer.

Op kantoor ben ik de laatste zaken van dit jaar aan het afronden en mijn werkverlof in Nederland aan het voorbereiden. Ook begint het plannen voor volgend jaar alweer. Onze eerste conferenties staan in februari op de agenda, en daarvoor moet nog het nodige gedaan worden.

Ondertussen vieren we hier een vroege, zomerse kerst. Afgelopen woensdag bij ‘Carols by Candlelight’, kerstliedjes in de buitenlucht, compleet met picknick. En vanavond een kerstdiner met vrienden, lekker buiten in de tuin. Nog even opwarmen voor we naar de kou gaan!

Nu nog vanuit het warme Zuid-Afrika alvast een warme en lichte kerst gewenst!

 

20171213%20202245.jpg

In a world where people walk in darkness
Let us turn our faces to the light,
To the light of God revealed in Jesus,
To the Daystar scattering our night.

In a world where suffering of the helpless
Casts a shadow all along the way,
Let us bear the Cross of Christ with gladness
And proclaim the dawning of the day.

Let us light a candle in the darkness,
In the face of death, a sign of life.
As a sign of hope where all seems hopeless,
As a sign of peace in place of strife.

For the light is stronger than the darkness
And the day will overcome the night.
Though the shadows linger all around us,
Let us turn our faces to the light.

(Robert Willis)

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.