Gebed voor Pakistan

Gebed

maandag 18 december 2017Weer schrikt een wrede aanslag op onschuldige mensen ons op. Gisteren, zondag 17 december, openden twee zelfmoordterroristen de aanval op kerkgangers tijdens een dienst in de Bethel Memorial Methodist Church in Quetta, Pakistan. Volgens de berichten zijn er minstens 9 doden en tientallen gewonden.

De Methodistenkerk in Pakistan maakt deel uit van de Church of Pakistan. Christenen in Pakistan vormen een kleine minderheid en hebben veel te maken met discriminatie. Ook zijn zij helaas regelmatig slachtoffer van aanvallen. Het is voor hen een bemoediging te weten dat kerken elders in de wereld meeleven. Daarom vraagt Kerk in Actie uw gebed voor deze gemeente en voor de kerk in Pakistan.

Kerk in Actie ondersteunt activiteiten van de Church of Pakistan, die deze kerk versterken onder andere voor hun activiteiten die gericht zijn op vreedzaam samenleven. Twee weken geleden mochten wij Bisschop Humphrey Sarfaraz Peters ontvangen. Hij is de voorzitter van de bisschoppen van de Church of Pakistan. Ook in de regio waar hij vandaan komt, Peshawar, zijn in de afgelopen jaren bloedige aanslagen gepleegd. Wij vroegen hem wat dit voor de kerk betekent. Hij vertelde dat de kerk groeit, ondanks deze aanslagen. Hij ziet een toekomst voor de kerk. "De kerk is geroepen om een bron van Zegen te zijn voor Pakistan. Daarom moeten wij niet weggaan, maar onze plaats in de maatschappij innemen."

Wij vragen uw gebed voor de Methodistenkerk in Quetta. Laten wij bidden dat Christus aanwezig mag zijn in de levens van allen die getroffen zijn en dat zij zijn aanwezigheid mogen ervaren.


Heer, onze God,

In deze weken, waarin wij uitzien naar de komst van Uw Zoon,
naar de komst van de Vredesvorst,
zijn wij opgeschrikt door de vreselijke aanslag op de
Bethel Memorial Methodist Church in Quetta.

Wij bidden voor de familie van de mensen die zijn omgekomen.
Wij bidden voor de mensen die gewond zijn.
Wij bidden voor de gemeente in Quetta die in het hart geraakt is
en wij bidden voor christenen in Pakistan die moeten leven met onzekerheid.

In deze weken, waarin wij uitzien naar de komst van Uw Zoon,
vragen wij U, wees aanwezig in het leven van allen die getroffen zijn
en wees bij alle gelovigen, christenen, moslims en hindoes in Pakistan, die werken aan vrede.

Amen

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.