Mogen bijbelverhalen alleen op zondag verteld worden?

Blog

woensdag 20 december 2017Op 11 december vertrekken we om half 8 s morgens naar Birambo voor een bijeenkomst met predikanten. Birambo ligt in de bergen en er zijn veel arme mensen, doordat het zo afgelegen ligt. Er zijn hier contacten met de Presbyteriaanse kerk en de Pinksterkerk.

Gesprek met predikanten in Birambo

Er komen 14 mensen, waaronder ook enkele evangelisten en verantwoordelijken van wijkkerken, die geen predikant zijn. We praten over hoe ze hun zondagsschool kunnen verbeteren en hoe ze ouders kunnen stimuleren hun kinderen naar de zondagsschool te sturen.

Geloven in delen

Een predikant van de Pinksterkerk vertelt dat zijn gemeente veel wijkkerken heeft en dat er overal veel kinderen zijn. Hij gaat het materiaal dat hij van ons kreeg kopiëren om de mensen in alle wijkkerken te trainen. Vervolgens vraagt hij of wij voor deze mensen ook een training kunnen geven.

Training voor zondagsschoolleiders in Birambo

Op 12 december geven we een training aan de zondagsschoolleiders in Birambo. Eén leidster vertelt dat in haar gemeente ’s zondags geen plek is om zondagsschool te houden. Zelfs de tuin is te klein voor alle kinderen. Nu vraagt ze de kinderen om doordeweeks te komen als er koorrepetitie is. Ze vraagt ons heel timide of ze dit wel goed doet, omdat de Bijbelverhalen dan niet op zondag verteld worden. Wij vinden dit heel inventief! Ze heeft zelf al een oplossing bedacht voor een groot probleem. Het is niet belangrijk dat het Bijbelverhaal op zondag verteld wordt, maar dát het verteld wordt.

Rose (van Mwana Ukundwa / AMU) vraagt de cursisten aan het eind om drie dingen op te schrijven, die ze het komend jaar willen bereiken met de zondagsschool. Ik bid voor de zondagsschoolleiders en een van de leidster bidt voor ons: dat we veilig op ons volgende adres mogen aankomen. Dit is wel nodig, want we hebben nog een reis van drie uur voor de boeg over een zeer slechte weg. We gaan namelijk naar Butare in het zuiden van Rwanda.

Janny Oorebeek, Rwanda

Mogen bijbelverhalen alleen op zondag verteld worden? in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.