Op tv bij Het Vermoeden

Blog

maandag 15 januari 2018‘Reiziger er is geen weg, de weg maak je zelf door te gaan’. Dit is het adagium van het zondagochtend televisieprogramma Het Vermoeden. Marleen Stelling ontmoet bevlogen protestanten - van wereldverbeteraar tot zinzoeker, van bezield gelovige tot spirituele nomade. Afgelopen september ben ik gevraagd hieraan mee te doen, en in december is de opname geweest. Waar het over gaat? Lees onderstaand persbericht.

Gast: Marleen Anthonissen-van der Louw

Marleen Anthonissen-van der Louw leidt een avontuurlijk leven dat haar op vele bijzondere plekken op de wereld bracht. Haar gezin werd in oktober opgeschrikt toen plotseling haar man en medewereldreiziger Ilja overleed. In deze verdrietige tijd kijkt ze dankbaar terug op hun leven samen. Ook ervaarde ze hoe God haar op wonderlijke wijze hielp in deze tijd.

Eigenlijk is ze er niet het type voor, vindt ze zelf, maar door haar levensmotto “Gaan waar God je zendt” belandt ze iedere keer weer op de meest bizarre plekken. Tussen islamitische vrouwen met boerka’s in Pakistan, in het barre, lelijke Kazachstan, en in het conflictueuze Jeruzalem. Overal weer ontmoette ze mensen die warm en hartelijk waren en die leven in vertrouwen op God.

Marleen en Ilja gingen een bijzondere weg, waarbij aandacht voor andere mensen – van welke religie of afkomst ook – centraal stond. Het leerde Marleen steeds weer haar vooroordelen opzij te leggen en te ontdekken dat ieder mens geliefd is in Gods ogen.

Dus mocht je ergens in je agenda nog twintig minuten over hebben, klik dan op onderstaande link en bekijk de aflevering. Ben benieuwd naar je reactie!

https://www.npo.nl/het-vermoeden/14-01-2018/VPWON_1287933 

 

Op tv bij Het Vermoeden in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.