Betty verdient nu haar eigen inkomen

Persoonlijk verhaal

dinsdag 27 februari 2018Soms kan het leven uitzichtloos lijken, omdat je er alleen voor staat in de zorg voor je kinderen. Iedere dag overleven is dan een enorme opgave. Je hebt geen grip meer op je leven. De Mothers Union hielp Betty om uit die negatieve spiraal te komen. Door sojazaden verdient ze nu haar eigen inkomen en heeft ze haar leven weer in de hand. Haar kinderen profiteren daarvan: ook de meiden gaan weer naar school!

Betty vertelt:

Mijn situatie was uitzichtloos

"Vroeger kon ik nooit bidden, ik leefde in een uitzichtloze situatie. Ik zorg voor acht kinderen en twee stiefkinderen. Eén van mijn kinderen lijdt aan epilepsie. Ik heb ook een dochter met sikkelcelanemie, een ziekte die vaak voorkomt in Oeganda. Ze heeft altijd bloedarmoede, waardoor ze heel vermoeid is. Van mijn man kreeg ik weinig steun. Hij dronk veel en doet niets in het huishouden." 

Ik ben niet meer afhankelijk

"Toen ik in contact kwam met Mothers’ Union, veranderde er veel in mijn leven. Ik kreeg sojazaden om een eigen inkomen mee te verdienen, zodat ik niet afhankelijk ben van het inkomen van mijn man. De eerste oogst heb ik niet verkocht, maar opnieuw ingeplant. Daardoor was mijn tweede oogst veel groter. Van die opbrengst kon ik de schoolkosten voor de kinderen betalen. Ook kregen we een training op het gebied van relaties van Mothers’ Union. Mijn man en ik hebben nu meer respect voor elkaar. Mijn man drinkt nu niet meer. Ik ben zo dankbaar voor alles wat de Mothers’ Union voor mij gedaan heeft. Nu kunnen ook mijn dochters naar school!"

Dankzij uw steun aan de Mothers Union in Oeganda, krijgen vrouwen als Betty hun leven weer op de rails. Dank u wel!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.