Het onmogelijke is mogelijk

Nieuws

donderdag 8 februari 2018Mijn naam is D. Nagaiah, ik woon in Piduguralla, ben 28 jaar en ik werk nu als fysiotherapeut. Dat is niet zomaar gegaan. Mijn ouders werkten in de kalksteenfabriek. Dat was erg slecht voor hun gezondheid en ze verdienden bijna niks, waardoor we vaak geen eten hadden. Ze leenden 5000 roepies van de fabriekseigenaar om hun gezondheidskosten te kunnen betalen. Om het geleende geld terug te kunnen betalen besloten mijn ouders mij van school te halen, zodat ik mee kon werken in de fabriek.

Het was zwaar werk voor volwassenen, laat staan voor kinderen. In die tijd kwam CARDS naar de fabriek en zij spraken dagelijks met mijn ouders en de fabriekseigenaar. Mijn ouders wilden me wel naar school sturen maar de omstandigheden maakten dat onmogelijk. Na heel veel overleggen werd ik op een dag uiteindelijk vrijgesteld van kinderarbeid en kon ik weer naar school!

Eindelijk weer naar school

Na de basisschool kon ik een tussenopleiding volgen en vervolgens werd ik toegelaten op het college voor fysiotherapie van KMPDC CARDS. De opleiding werd in het Engels gegeven. Dat was voor mij erg moeilijk en ik besloot te stoppen met de lessen. Op dat moment riep dr. Ranjan Babu (oprichter van CARDS) me bij zich en hij heeft me gecoacht om de opleiding af te maken. Hij heeft Engelse bijles gegeven aan mij en andere dorpsgenoten. Elke week bracht hij minstens twee dagen met ons door, niet alleen om over onze studie te spreken maar ook over onze familie en het Dalit onderwijs. Hij inspireerde ons door te gaan met onze studies. Daardoor is het me gelukt om af te studeren als fysiotherapeut.

Fysiotherapie voor iedereen

Na mijn studie heb ik een hospitaal opgericht in mijn geboortedorp en nu behandel ik verschillende arme gezinnen. Afhankelijk van hun financiële situatie, vraag ik bijdrage voor de hulp. Ik ben heel blij dat ik dit kan doen. Het is een wonder dat een kind dat eerst kinderarbeid verrichtte nu fysiotherapeut is en een hospitaal heeft opgericht. Ik zal nooit vergeten uit welke situatie ik kom. Het is bewezen dat het ‘onmogelijke mogelijk is’. Ik ben er trots op een voorbeeld te zijn voor andere kindarbeiders en dat komt door CARDS.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.