Sylvia ziet het leven weer zitten

Persoonlijk verhaal

dinsdag 20 februari 2018Onvoorwaardelijke liefde geven valt niet altijd mee. Sylvia had conflicten met haar man en kon de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen niet aan. Dankzij de hulp van de Mothers Union in Oeganda, gaat het nu veel beter met haar.

Sylvia vertelt: "De komst van mensen van Mothers’ Union naar mijn dorp heeft mijn leven veranderd. Ik ging gebukt onder terugkerend huiselijk geweld en alhocolmisbruik door mijn man. De dagelijkse zorg voor acht kinderen, waaronder mijn kleinkinderen, woog zwaar. Van Mothers’ Union kreeg ik een training in huishoudelijke zorg en leerde ik veel praktische dingen over hygiëne. Hierdoor kregen we minder te maken met diarree en malaria. Ook kreeg ik sojazaden en zaden om groenten te verbouwen. Nu kan ik in een eigen inkomen voorzien. Met mijn man volgde ik een training relatiecounseling bij Mothers’ Union."

Helpt u mee om meer vrouwen zoals Sylvia een beter te bestaan te bieden?


www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.