We hebben nu meer te eten dan vorig jaar

Nieuws

donderdag 8 februari 2018In het eerste kwartaal van 2017 werd de noodklok geluid vanwege voedselgebrek in diverse delen van Oost-Afrika, waaronder Zuid-Soedan. Nog steeds is er in grote delen tekort aan voedsel. In sommige delen dreigt nog steeds hongersnood. Dankzij uw bijdrage aan de Giro555-actie van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) kan Kerk in Actie samen met ICCO nog steeds noodhulp verlenen in Zuid-Soedan.

Noodhulp

Voedselpakketten, zaden en landbouwgereedschap

Onze Zuid-Soedanese partner Global Aim deelde in het dorp Ibalang eerst voedselpakketten uit om mensen op de korte termijn hulp te bieden. Voor de iets langere termijn werden zaden en landbouwgereedschappen uitgedeeld. Noodhulp-medewerker Laurens den Dulk bezocht Zuid-Soedan in januari 2018. De ongeveer 500 inwoners van Ibalang willen u bedanken deze hulp.

In Ibalang meer te eten dan vorig jaar

Natuurlijk vroegen we tijdens ook wat beter kon. De mensen gaven diverse mensen suggesties, zoals het scheiden van vee en akkers, zodat vee de prille plantjes niet zou opeten. Ook maatregelen tegen plotselinge hevige regenbuien zijn nodig. De dorpsoudste stond op en sprak zijn dorpelingen vermanend toe: “Hé, niet zo klagen, we hebben nu wel meer te eten dan vorig jaar!”.

Hartelijk dank voor uw steun!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.