Babyvoeding van lokale producten

Nieuws

vrijdag 2 maart 2018De vrouwen volgen de trainingen en opleidingen van P3W heel serieus. Ze nemen er echt de tijd voor en zijn enthousiast! De tijd hadden ze wel, maar er werden nooit activiteiten aangeboden voor hen.

De vrouwen hebben verschillende vaardigheden al goed onder de knie. Zoals het naaien. Ze kunnen bijvoorbeeld al allerlei kinderkleren maken. Ook weten ze nu hoe ze aan de slag kunnen met lokaal voedsel. Er zijn al verschillende gezonde baksels gemaakt die ze met z’n allen hebben gegeten. Daarnaast hebben een aantal van hen mooie accessoires gemaakt. Zoals kettingen, armbanden en oorbellen. Die kunnen ze zelf gebruiken, maar ook verkopen.

Vanuit P3W krijgen ze krijgen ze veel informatie over hoe ze dit het beste kunnen doen. De vrouwen zijn blij dat ze deze opleidingen kunnen volgen. Vol energie en gretigheid vragen ze van alles en willen ze veel leren. Het is mooi om te zien dat er zoveel positieve resultaten zijn. Zoals bij mevrouw Neunuma, zij vertelt: “Ik ben erg blij met de informatie die ik heb gekregen van P3W. Ik weet nu hoe je gezond kan eten met producten uit mijn omgeving. En zelfs hoe je gezonde en goede babyvoeding kan maken!” Naast het geven van informatie over hoe je gezond kunt eten, gaan de vrouwen ook op bezoek bij gezinnen met kinderen. Ze geven hen wat extra pap en groente. De kinderen in het dorp zien er daardoor gezond uit.

 

NB. in juli 2018 komt Flora op bezoek in Nederland. Zij weet veel over het gezondheidsprogramma van P3W. Lijkt het u leuk om haar uit te nodigen voor een bezoek aan uw gemeente? Neem dan contact op met Mirjam Boswijk  om de mogelijkheden te bespreken.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.