Bijna terug naar school

Persoonlijk verhaal

donderdag 15 maart 2018Twee jonge jongens die het weer leuk vinden om naar school te gaan. Hoe komt dat zo?

Muratidharan en Bharamidharan, twee jongens van 12 en 13 jaar. Ondanks dat ze nog zo jong zijn hebben ze al veel meegemaakt. Hun broer is al vroeg overleden. En onlangs is hun vader plotseling overleden aan een hartaanval. Hij was nog geen 40 jaar. Dit heeft zoveel indruk gemaakt op de jongens dat ze rebels werden. Ze gingen steeds minder vaak naar school en als ze er waren maakten ze ruzie, vochten ze of pestten ze andere kinderen. Hun interesse in school was helemaal weg en ze begonnen op straat te zwerven. Dit duurde ongeveer 3 maanden. Toen is de buurman naar SAVE gegaan om aan de bel te trekken. SAVE heeft de jongens opgezocht. Doordat de moeder lange dagen werkte in de fabriek, konden de jongens doen en laten wat ze wilden. Alleen hun grootvader zorgde af en toe voor hen.

Nu begeleidt SAVE het gezin en de jongens gaan naar de overbruggingsschool. Over een paar weken gaan ze weer terug naar de reguliere school. Nu ze weer in een normaal ritme zitten, kijken ze hier erg naar uit!

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.