Dennis had veel tegenslagen te overwinnen

Persoonlijk verhaal

dinsdag 27 maart 2018Tien jaar geleden, toen Dennis 25 jaar oud was, werd hij van de een op de andere dag blind. Een paar jaar geleden overleed zijn vrouw en bleef hij achter met acht kinderen. Zelf blijkt hij besmet te zijn met het hiv-virus.

Dennis vertelt:
"In de loop der jaren is mijn zicht gelukkig iets verbeterd. Ik kan nu wel wat contouren zien, maar niet helder. Na het overlijden van mijn vrouw, bleef mijn jongste zoon bij mij wonen. Mijn andere zeven kinderen zijn bij familie ondergebracht, omdat ik niet zelf voor ze kan zorgen. Het leven valt me zwaar, nu ik vader én moeder tegelijk moet zijn voor mijn kind.

De Mothers’ Union raadde me aan ARV medicijnen te gaan gebruiken. Zij hebben mij leren accepteren dat dit moet. Ik kreeg ook nog TBC en heb hiervoor acht maanden lang medicijnen gekregen, zodat het nu gelukkig weer onder controle is. De Mothers’ Union stelde ook sojazaden beschikbaar, zodat ik in nu een eigen inkomen heb. Door mijn slechte zicht is het voor mij lastig deze kleine zaden te planten. Gelukkig was er hulp, en ook dichtbij! Ik werk nu samen met mijn buren. Ik help hen bij het planten van de grotere cassaveplanten, en zij helpen mij bij de sojazaden. Ik ben hier zo dankbaar voor!"

Bekijk een korte film over Dennis:

Dankzij uw steun kunnen mensen als Dennis weer een beter bestaan opbouwen in het arme noorden van Oeganda.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.