Molly kon niet langer voor haar kinderen zorgen

Persoonlijk verhaal

dinsdag 13 maart 2018Onvoorwaardelijke liefde geven aan je kinderen, valt niet mee als je zelf nauwelijks op de been blijft. De Oegandese Molly zag al twee huwelijken stranden door drankmisbruik en liep een hiv-infectie op. Ook haar derde echtgenoot raakte aan de drank. Weer kreeg ze het zwaar te verduren. Haar kinderen kregen nauwelijks te eten. Totdat de Mothers' Union haar verder hielp.

Molly vertelt: "Mijn eerste zwangerschap eindigde dramatisch. Mijn kind overleed een uur na de geboorte. Van mijn toenmalige man kreeg ik totaal geen steun. Het enige wat hij deed, was eten eisen. Ik kreeg ook geen toestemming om met activiteiten van Mothers’ Union mee te doen. Ik kreeg geen enkele steun van mijn man. Ik werkte bij andere mensen om nog een inkomen te hebben.

Uiteindelijk haalde mijn vader me weg bij deze man. Ik trouwde opnieuw en kreeg twee kinderen. Deze man had wel werk: hij verkocht geroosterd vlees. De problemen begonnen toen hij veel begon te drinken. Via hem liep ik jammer genoeg een hiv-infectie op. Ook dit huwelijk heeft niet stand gehouden.

Mijn derde man beloofde bij mij te blijven. Samen kreeg ik nog eens twee kinderen. Toch ging het daarna ook weer mis. Ook deze man ging veel drinken. Mijn man weigerde eten te geven aan de twee kinderen uit mijn tweede huwelijk. Hij gaf het alleen aan zijn eigen kinderen. We leden honger.

Gelukkig kwam ik toen weer in aanraking met mensen van Mothers’ Union. Oudere vrouwen uit ons dorp zagen mij ploeteren en hebben mij toen aangemeld bij de Mothers Union. Via hen kreeg ik eerst geld om eten te kopen. Inmiddels woon ik weer alleen met mijn kinderen, in het huis van mijn familie. Het gaat goed met me. Via de overheid heb ik, Met hulp van Mothers’ Unionsteun krijg ik nu financiële steun van de overheid voor mijn kinderen. Het gaat goed met ons. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst.

Dankzij uw steun kan de Mothers Union zorgen dat vrouwen als Molly een beter leven krijgen. 

 

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.