Oma Elestina drinkt niet meer

Persoonlijk verhaal

dinsdag 20 maart 2018Toen er nog een burgeroorlog woedde in het noorden van Oeganda, leefde Elestina lange tijd in een vluchtelingenkamp. Ze heeft veel geweld meegemaakt. Samen met haar man raakte ze door alle ellende aan de drank.

Elestina vertelt: "Ik moet op mijn oude dag voor mijn zeven kleinkinderen zorgen. En ik zorg ook voor een weesjongen. Mijn man en ik dronken allebei veel. Door een training van de Mothers’ Union zijn wij gestopt met drinken. We leerden hoe we beter met elkaar om kunnen gaan. Hierdoor zijn er nu veel minder ruzies in huis. De Mothers’ Union hielp ons ook met de landbouw en gaf ons sojazaden. Via hen kon ik lid worden van een spaargroep. Hierdoor kan ik nu zelf genoeg geld verdienen om van rond te komen. Toen mijn schoondochter tijdens haar zwangerschap een bloedtransfusie nodig had, kon ik dat zelfs voor haar betalen. Ik hou geld over van de soja, die ik oogst."

Dankzij uw steun aan de Mothers Union, krijgen vrouwen als Elestina een beter leven. Hartelijk dank!

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.