Puzzelstukjes

Blog

zaterdag 24 maart 2018Over een paar maand vertrekken we naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia. We gaan lesgeven als docent theologie op Justo Mwale University. God brengt met deze nieuwe stap puzzelstukjes uit ons beider leven samen.

Lesgeven in Zambia

Het is een taak waar we naar uitkijken. Marike heeft ervaring met onderwijs en training in verschillende landen. Thijs is predikant met belangstelling voor zending en cultuur. Samen hebben we met onze kinderen in Congo geleefd en hart voor het begeleiden van mensen. De kinderen gaan niet mee, dat was een puzzel bij de beslissing en dat zal best eens puzzelen blijven!

Ontvangen

Puzzelen is het ook in het leven van veel Zambianen: is er vanavond genoeg te eten? Kunnen de kinderen naar school? Zijn er medicijnen tegen malaria? De roep om een sterke man of een krachtige vrouw is groot: bijna overal is behoefte aan. Gelukkig is het politiek stabiel. En ademt Zambia geloof en vertrouwen: op auto’s staat The Lord is My Shepherd en op winkeltjes Grace of God. We verwachten dus ook veel te ontvangen. Wat en hoe precies, dat is nog een puzzel.

Weblog

Ben je net als wij benieuwd wat we ontdekken en of God daarin puzzelstukjes bij elkaar brengt? Abonneer je dan nu op ons weblog! Dat kan op bovenaan deze pagina. We hopen elke maand iets te posten. Voor nu een lieve groet vanuit een koud Nijkerk! Die kou zijn we straks gelukkig kwijt.

IMG%203767%201.jpg

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.