Voedselhulp in Torit aan vrouwen en kinderen

Nieuws

dinsdag 6 maart 2018In de stad Torit in Zuid-Soedan begon ooit de onafhankelijkheidsstrijd. In het centrum van deze stad heeft de Zuid-Soedanese Anglicaanse Kerk een flink terrein in bezit. In de loop der jaren is hier naast de kerk ook een school gebouwd en een waterput aangelegd.

Voedsel voor 300 gezinnen

Dit terrein wordt nu gebruikt om voedsel uit te delen aan zo'n 300 gezinnen, die te weinig te eten hebben. Een groep van ongeveer 200 vrouwen en kinderen heeft zich hier verzameld om soya-melkpoeder en plumpy’nut in ontvangst te nemen. Van de soya-melkpoeder kunnen ze melk maken voor de vele borstvoeding gevende vrouwen.Maar ook oudere kinderen snoepen van het poeder, omdat het zo lekker is. De plumpy’nut is een soort pindakaas met extra voedingsstoffen, wat ondervoede kinderen snel aan laat sterken.

Handtekening of vingerafdruk

De vrouwen staan allemaal geregistreerd op een lange lijst. De meesten met een kind in een doek op hun rug. Hun namen worden één voor een opgelezen. Ze bevestigen hun aanwezigheid door hun handtekening of een vingerafdruk achter hun naam te zetten. In tweetallen lopen ze naar de gereed staande stapels zakken en dozen. Ze sjouwen een zak of een doos naar een andere plek, om deze vervolgens in kleinere, hanteerbare tassen, over te laden en te verdelen. Een meisje dat twee maanden geleden nog ondervoed was is dankzij de plumpy’nut niet meer ondervoed.

Lokale partner via internationaal kerkelijk netwerk

De goede logistiek is in handen van de Zuid-Soedanese organisatie Global Aim, die veel ervaring heeft met noodhulpverlening. ICCO en Kerk in Actie ondersteunen Global Aim via het internationale kerkelijk netwerk Action by Churches Together (ACT).

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.