Zomertentoonstelling Papoea in Wierum

Nieuws

woensdag 28 maart 2018In de 40dagentijd heeft u meer kunnen zien van het project P3W in Papoea. Bent u nieuwsgierig naar nog meer? Bezoek dan de zomertentoonstelling over West-Papoea in de Museumkerk van Wierum.

Rode draad in de tentoonstelling is het levensverhaal van Freerk Kamma, een dorpsjongen (1906-1987) die na zijn eerste baantjes van matroos en bakkersknecht zich schoolt tot gediplomeerd zendeling. Hij gaat met zijn gezin wonen en werken op het toenmalige Nederlands Nieuw Guinea. Kamma kreeg grote belangstelling voor de Papoea’s en hun cultuur. Hij leerde enkele van hun talen en nam op zijn reizen altijd een bandrecorder mee om hun verhalen en muziek op te nemen. De tentoonstelling omvat unieke gebruiksvoorwerpen en kunst uit Nieuw Guinea en er wordt origineel filmmateriaal vertoond.

De tentoonstelling wordt op 2 juni feestelijk geopend. Op zondag 3 juni is er een themadienst in de Mariakerk van Wierum. U kunt de tentoonstelling iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 3 juni tot 15 september bezoeken. Kijk voor meer informatie op http://www.museumkerk.nl.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.