37 meisjes in Ghana opgeleid en 213 kinderen opgevangen

Persoonlijk verhaal

donderdag 19 april 2018In Ghana worden de rechten van jonge meisjes nog regelmatig geschonden: ze moeten jong trouwen, ze worden verhandeld en uitgebuit. AG CARE* (Assemblies of God Care) vangt ieder jaar 40 straatmeisjes op in het opvangcentrum in Accra. Ook is er kinderopvang. Hoe is dat in 2017 verlopen?

37 meisjes opgeleid

Begin 2017 wisten de organisatie 41 meisjes op te sporen. Ze boden deze meisjes opvang, voedsel en gezondheidszorg. De meisjes konden een keuze maken uit drie verschillende beroepstrainingen van 10 maanden:

  • 12 meisjes kozen voor kapster
  • 12 kozen voor kralen producten
  • 17 kozen voor kleding maken

Vier meisjes bleken zwanger te zijn en konden om die reden het programma niet afronden. Inmiddels hebben 15 van de 37 opgeleide meisjes betaald werk gevonden. Van de 73 meisjes, die totaal opgeleid zijn in 2016 en 2017 volgen er 49 elders een vervolgtraining. Zij zoeken momenteel nog geen werk.

213 kinderen naar de voorschoolse opvang

In 2017 namen 213 kinderen deel aan de voorschoolse opvang. Daarvan waren 53 kinderen nieuw in het centrum. Het aantal kinderen fluctueerde gedurende het jaar. Hun moeders gaan soms terug naar hun geboortegrond om seizoensarbeid te verrichten. Die kinderen moesten bij terugkomst weer bijgespijkerd worden in speciale klassen. De medewerkers uit het opvangcentrum moedigen ouders aan om de scholing van hun kinderen niet te veel te onderbreken.

Lees het uitgebreidere jaarverslag over 2017 van het Lifeline centrum in Accra.

 

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.