In 2017 werden 91 kinderen gered uit slavernij in de visserij in Ghana

Nieuws

dinsdag 10 april 2018In maart 2018 wist het reddingsteam van Challenging Heights weer 14 kinderen te bevrijden uit de visserij op het enorme stuwmeer Lake Volta in Ghana. De kinderen worden nu verzorgd in het opvanghuis van Challenging Heights. Ondertussen blikt de organisatie terug op het jaar 2017, toen ze 91 kinderen wisten te redden. De organisatie streeft ernaar om in 2022 alle kinderen op Lake Volta bevrijd te hebben van deze moderne slavernij.

Challenging Heights in cijfers (2017)

Afgelopen zomer werden Kweku en Kojo herenigd met hun moeder. Ze kwam haar beide verloren gewaande zonen met open armen tegemoet gerend, overmand door vreugde. Ze omhelsde hen innig. De lach op haar gezicht is onvergetelijk! Kojo werkt nu in de autoindustrie, wat hem veel meer toekomstperspectief biedt.

Challenging Heights blikt terug op 2017. Enkele hoogtepunten:

  • 91 kinderen werden gered uit moderne slaverij op Lake Volta
  • 149 kinderen kregen onderdak in het opvanghuis van Challenging Heights
  • 88 kinderen werden herenigd met hun eigen familie
  • 45 van deze families werden ondersteund
  • 141 kinderen kregen ondersteuning

Download en lees het jaarverslag 2017 van Challenging Heights.

Film over werk van Challenging Heights

In 2017 is er een documentaire (The Rescue List) gemaakt over het werk van Challenging Heights in Ghana. Dit voorjaar (maart 2018) gaat de film in premiére in de Verenigde Staten. De film vertelt het verhaal van twee kinderen, die in het opvangcentrum van Challenging Heights wonen. Sociaal werkers helpen hen hun leven weer op de rit te krijgen, nadat ze in de visserij moesten werken op Lake Vota, het enorme stuwmeer in Ghana. De beide jongens raken betrokken bij een reddingsoperatie van andere kinderen. Daarnaast komt ook de zoektocht naar hun eigen familie in beeld. Het is niet duidelijk of de film ook in Nederland te zien zal zijn. Mogelijk kunt u de film in de gaten houden. Een aanrader!

Hartelijk dank voor uw ondersteuning voor dit werk!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.