Nog veel te leren!

Blog

woensdag 18 april 2018‘Ga op de grond zitten, en snel!’ Een jongen in een smoezelig jack met een petje op schreeuwt tegen Thijs die meteen gehoorzaamt. Even later wordt een rugzak van een collega gestolen. Wat nu weer?!

Veiligheid
Bovenstaande gebeurtenissen zijn in scène gezet, maar niet uit de lucht gegrepen: agressie en beroving komt veel voor. Daarom krijgen we een veiligheidstraining. Zambia staat niet op de lijst van de gevaarlijkste landen, maar de kloof tussen arm en rijk is groot. En wij horen vanzelf bij de rijke mensen. De belangrijkste les van de training: zelf rustig blijven, een goede voorbereiding en geen risico’s opzoeken. Jullie mogen zelf invullen wie van ons daar beter in is. 

Klasje
Naast veiligheid gaan de lessen over oa interculturele communicatie, missiologie en Bijbellezen in een andere context. En we leren weblogs schrijven en vloggen. We hopen jullie mee te laten genieten! De lessen krijgen we samen met Henk en Annemieke Spaan die met twee jonge kinderen naar Rwanda gaan (jongerenwerk) en met Hans en Nettie Borst die naar Hong Kong vertrekken (theologie en psychologie geven). We kennen elkaar pas vanaf 1 maart. Maar het voelt al als ons klasje. Zo groeien we toe naar ons nieuwe werk.

Uitgeleerd zijn we nooit. Maar de bagage die we meekrijgen is waardevol! Bidden jullie mee om een gezegend leertraject?

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.