Veera leert voor elektricien

Persoonlijk verhaal

maandag 16 april 2018Veera wil er graag voor zorgen dat zijn gezin het goed heeft. Daarom is hij nu parttime en volgt hij een cursus voor elektricien.

Veera Babu is nu 18 jaar en met school gestopt toen hij in de 7de klas zat. Hij was ziek geworden en moest een operatie ondergaan. Zijn ouders werken als landarbeiders en hadden geen geld om de operatie te betalen. Ze hebben Rs. 80.000,- moeten lenen voor de operatie en de medicijnen. Nadat hij beter was, voelde Veera zich schuldig en vond dat hij moest gaan werken om te helpen de schuld van zijn ouders af te lossen. Daarnaast wil hij zorgen dat er meer inkomen beschikbaar is voor het gezin. Zijn vader is namelijk doof en kan daardoor niet goed werken. En zijn zus is al boven de 20 en nog niet getrouwd, omdat er geen geld is voor de bruiloft. Veera werkt nu van 7.00 tot 11.30 in de morgen en verdient daar Rs. 100/-- per dag mee. Na zijn werk gaat hij naar de cursus voor elektricien. Hij hoopt een goede baan te vinden zodat hij voor het gezin kan blijven zorgen.

Opleiding tot elektricien

In Marlapalam kun je terecht voor een cursus als elektricien. Vooral voor jonge mensen. De cursus duurt vier maanden en is vooral gericht op de praktijk. Alle leerlingen krijgen gedurende de cursus een gereedschapskist. De leerlingen worden door de dorpsgemeenschap geselecteerd. De meesten zijn drop-outs vanaf de 8ste of 9de klas maar er zijn er ook bij die het diploma van de 10de klas of de 12de klas hebben gehaald. Sommigen zijn er omdat ze geen werk konden vinden en nu dit willen proberen om een baan te krijgen. Anderen doen het om een betere baan te kunnen krijgen en zo een betere bijdrage te kunnen leveren aan het gezin waar ze uit komen. De leeftijd van de deelnemers varieert van 14 tot 22 jaar.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.