Eugene maakt kunst onderdeel van de kerk

Nieuws

donderdag 3 mei 2018Eugene is een creatieve denker en een goede mimespeler. Hij is erg betrokken bij het jeugdwerkprogramma van de Kerk van Pakistan waar hij op het kantoor van het Diocese Raiwind werkt. In de avonduren werkt hij voor zijn eigen softwarebedrijfje en ook heeft hij een bedrijfje dat T-shirts ontwerpt en verkoopt. De weekenden heeft hij vrij om tot rust te komen en met vrienden af te spreken. Tegenwoordig doet hij dat steeds vaker in de kerk, omdat ze allerlei nieuwe dingen willen uitproberen met voorstellingen en straattheater over het Evangelie, het geloof en de kerk.

Eugenes moeder was leidinggevende van de Lucie Harrison High School voor meisjes, een school van de Kerk van Pakistan. Hij kende daarom de kerk en de campus van de kerk in Lahore. In zijn familie zijn er veel creatievelingen die op allerlei manieren amateurvoorstellingen geven. Straatkunst en mime zijn dus geen vreemde dingen voor Eugene. Het was gelijk enthousiast toen hij ontdekte dat hij deze dingen in kon zetten voor de kerk.

Kansen om te groeien

Eugene heeft zijn studie voor register accountant stopgezet om Raheel (jeugdwerkcoördinator van de Kerk van Pakistan) te kunnen assisteren. Eugene: “Eerlijk gezegd had ik willen emigreren uit Pakistan, naar de Verenigde Staten of Canada. Ik dacht dat ik dat nodig had voor mijn ontwikkeling. Nu zie ik echter kansen om te groeien in Pakistan. Daarom wil ik blijven, zodat ik van betekenis kan zijn voor anderen in Pakistan. Ik zie een rol voor me weggelegd in de kerk!”

Levend schilderij

“In de kerk kan je veel doen met theater. Met Pasen deden we bijvoorbeeld een schaduwspel. De jongeren waren er erg enthousiast over! Ik wil graag jongeren coachen om dit soort dingen ook zelf te organiseren in hun eigen gemeenten. Afgelopen zondag deden we een mimespel, waarbij werd uitgebeeld dat de maatschappij als een schilderij werd geschilderd door God. De dingen gingen verkeerd, tot het moment dat Jezus aan het kruis hing. We speelden het helemaal zonder woorden! De rol van de schilder was natuurlijk cruciaal. Niemand wilde dat spelen, dus heb ik dat zelf gedaan. Sommigen moeten deze kunst echt leren. Ik kan hen daarbij helpen. En dat wil ik ook graag doen, zodat betekenisvolle vormen van kunst hun plek vinden in de Kerk van Pakistan.”

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.