Ook terugkeer is geen optie, ondanks het aankomende regenseizoen

Nieuws

woensdag 2 mei 2018Rohingya die voor het geweld in Myanmar gevlucht zijn lopen weer levensgevaar door het naderende regenseizoen. Door hevige regenval zullen delen van de vluchtelingenkampen onder water komen te staan en huizen en gezondheidsposten wegspoelen.

Vooral de ruim 500.000 kinderen die naar buurland Bangladesh zijn gevlucht lopen gevaar. In juni start het regenseizoen en is er een grote kans op verspreiding van ziektes zoals mazelen, difterie en cholera. Er wordt dus hard gewerkt om alles voor de moesson voor te bereiden.

Terugkeer

Hoewel Myanmar heeft opgeroepen klaar te zijn voor de terugkeer van de vluchtelingen, zou het uitmoorden van de Rohingya nog steeds aan de gang zijn. Evert van Bodegom, noodhulpcoordinator van Kerk in Actie was op bezoek in de vluchtelingenkampen en ziet dat veel vluchtelingen niet staan te wachten op een terugkeer naar Myanmar. "Een jonge vrouw vertelde me dat ze liever dood gaat in Bangladesh, dan terugkeert naar Myanmar."

"We hebben veel hulp kunnen geven, maar het is nog lang niet genoeg. Voordat de moesson komt moeten we alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen overleven".

Deze graphic geeft een goed beeld van de situatie in Bangladesh en de vluchtelingenkampen.

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.