Goed opgeleide predikant van levensbelang in Kameroen

Nieuws

donderdag 24 mei 2018Weet u nog hoe men vroeger in Nederland opkeek tegen de dominee, de dokter en de onderwijzer? Zij hadden doorgeleerd, in tegenstelling tot de meeste mensen. In Nederland is goed onderwijs inmiddels gelukkig heel gewoon. Hoe anders is dat in het droge noorden van Kameroen. Wat is het dan fijn als een predikant niet alleen geestelijke steun kan bieden, maar ook praktische steun in de strijd om het bestaan.

76 theologie-studenten

Dankzij uw steun aan Kerk in Actie konden 76 studenten in 2017 een theologische opleiding in Kameroen volgen. In augustus 2017 zijn 43 nieuwe studenten gestart met hun theologie-opleiding. In mei 2017 kregen 26 bachelor-theologen hun diploma uitgereikt. Zij kunnen goed opgeleid aan de slag bij één van de 1.300 Lutherse Broederkerken in een gebied zo groot als Nederland.

Boko Haram

Als voorgangers in kleine dorpen hebben zij vaak een voorbeeldfunctie, omdat zij goed opgeleid zijn. Zij verrijken niet alleen het geestelijk leven, maar bieden ook hulp bij het alledaagse overleven. In Noord-Kameroen is het onveilig vanwege Boko Haram. Christenen en moslims proberen de handen ineen te slaan om extremisme te bestrijden. In 2017 heeft de Lutherse Broederkerk hulp geboden aan mensen die op de vlucht zijn vanwege Boko Haram.

Landbouw

Daarnaast steunt de kerk arme boeren en boerinnen met landbouw. In 2017 werden 80 mannen en vrouwen opgeleid als landbouwvoorlichter. Zij gaven hun kennis door aan 3.250 boeren en boerinnen in hun regio. Ook kregen 550 boeren en boerinnen zaaizaad van maïs en gierst of geiten of fruitbomen. In een aantal dorpen is soja als nieuw eiwitrijk gewas geïntroduceerd. En 73 spaargroepen gingen van start. Om erosie te voorkomen in het kwetsbare gebied kregen 100 vrouw een kookstel dat brandhout bespaart, werden 9.000 bomen geplant en groeien er nog 7.000 in de kwekerij.

Hartelijk dank voor uw steun, die deze hulp in 2017 mogelijk maakte!

Download het jaarverslag 2017
Download twee berichten voor uw kerkblad.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.