Herstel na overstromingen

Nieuws

woensdag 2 mei 2018In het najaar van 2017 is Bangladesh overstroomd. Mensen raakten alles kwijt. Hun huis, gewassen en al hun bezittingen. Het water is allang weer weg, maar de mensen hebben hun bezittingen niet terug.

De mensen die zijn getroffen blijven positief en proberen hun dagelijks leven weer op te pakken. Zoals Khatun met haar geit. Zij woont in een dorp op een eiland in de Brahmaputra rivier. Al het gewas is vernietigd door de overstromingen. RDRS heeft aan Khatun en andere slachtoffers financiele hulp verleent zodat ze weer opnieuw konden starten. Khatun, die haar huis en haar dieren is verloren heeft van het ontvangen geld eten en een geit gekocht. De rest van het geld heeft ze gebruikt om het schoolgeld voor haar kinderen te betalen. Haar verhaal en andere verhalen zijn hier te zien.

In onderstaande infographic is te zien wat de impact was van de overstromingen:

 

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.