Leef in mij

Blog

dinsdag 8 mei 2018Zondag 13 mei 2018 is onze uitzenddienst in de Protestantse Wijkgemeente Dordrecht-Dubbeldam. Toen de plaatselijke predikant ds. Peter Barmentlo ons vroeg wat we wilden zingen wisten we het meteen.

(foto Albin Hillert / WCC)

Aansprekend

Op dag 1 van ons leertraject, 1 maart 2018, zongen we het gebed voor het eerst. Het sprak ons meteen aan. We weten niet hoe het zal gaan maar het begint met uit handen geven.

Data with a soul

Op 13 april zongen we het gebed weer. Twee deelnemers aan de wereldzendingsconferentie in Arusha (Tanzania) deelden hun indrukken op een bijeenkomst van de Nederlandse Zendingsraad. De conferentie ging over discipelschap. In Nederland praten we niet zo gemakkelijk over discipelschap, maar onze Afrikaanse broeders en zusters spreken onbekommerd over het volgen van Jezus. Ze moedigen ons aan elkaar verhalen te vertellen, het gaat om ‘data with a soul’, zelf betrokken zijn bij wat je zegt.

Gebed

Dat in alle narigheid want wereldwijd is er veel lijden, geweld, machtsmisbruik, onrecht, ontwrichting van de schepping. De in Arusha opgestelde Call to Discipleship benoemt het eerlijk en eindigt met een gebed: wij kunnen dit niet in eigen kracht, discipelschap moet gedragen worden door gebed. De bijeenkomst op 13 april sloot dan ook biddend af:

                        neem mij aan zoals ik ben; wek in mij wie ik zal zijn,

                          druk uw zegel op mijn hart en leef in mij.

                                               (Lied 833:1)

Dit gebed zingen we zondag 13 mei 2018 in onze uitzenddienst.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.