Graduation Sunday

Blog

zondag 3 juni 2018Voor de vijfde keer maakten we vanmiddag de feestelijke ‘graduation’ mee van studenten van het Luthers Theologisch Seminarie (LTS). Vierenzeventig waren het er die afstudeerden, van bachelor tot en met doctor, dag- en avondstudenten, uit zo’n tien verschillende landen.

Ook deze keer was het een feestelijke middag, met plechtige en kleurrijke kleding, bloemen, trotse en gelukkige familie, vrienden en docenten.

Het is een middag die voldoening geeft. Ik ben heel blij dat een groot aantal van mijn studenten nu is afgestudeerd en terwijl ik vanmiddag met hen foto’s maakte (het maken van de vele foto’s is misschien nog wel belangrijker dan het uitgereikt krijgen van de bul!) bedacht ik hoe bevoorrecht we zijn, dat we een eind hebben mogen meelopen met mensen uit zoveel verschillende landen, culturen en contexten. Kaz, predikant van een grote stadsgemeente in Japan, studeerde af, net als Kin Tharo en zijn vrouw Mey uit Cambodia (die zich zijn gaan inzetten voor een groep domestic helpers uit hun land, die hier kortgeleden zijn gecontracteerd, naast al die honderdduizenden Filipijnse en Indonesische huishoudelijke hulpen die er al zijn), Danny Chand, die voorganger is van de Indonesian Christian Fellowship, een gemeente van Indonesische huishoudelijke hulpen, haalde zijn masters.

Umnai Kui en Tun uit Myanmar, twee nieuwe doctores in de theologie, schreven hun dissertaties over christelijke theologie in een boeddhistische omgeving, over de noodzaak van theologische en praktische dialoog: over wederzijds begrip en vriendschap. 

Een feestelijke middag, met heel veel vreugdevolle en relevante bijdragen aan kerk en samenleving, op zoveel verschillende plaatsen in China en Zuidoost-Azië !

Kathleen Ferrier en Tjeerd de Boer

Hong Kong, 13 juni 2018

kaz.jpg Kin%20en%20Mey.jpgDanny.jpgTun.jpgumnai.jpg

 

 

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.