We gaan op reis en nemen mee

Blog

vrijdag 8 juni 2018In onze garage staat een enorme kartonnen doos, we kunnen er nog net langs met de fiets. 4 kuub past erin. De doos is nu nog bijna leeg maar over 4 weken gaat ie op het vliegtuig naar Lusaka. Hoeveel 4 kuub is valt ons reuze mee; er past veel meer in dan we dachten.

Wat nemen we mee?

We krijgen in Lusaka een gemeubileerd huis, dus meubels hoeven niet mee. Wat nemen we dan wel mee? Boeken om onze lessen voor te bereiden (al weten nog niet precies welke vakken we gaan geven). Verder keukenspullen, linnengoed en spelletjes. Ook een tent, slaapzakken en tuinstoelen verdwijnen in de doos. images.jpg

Een deel van onze spullen wordt opgeslagen, een ander deel gaat naar één van de kinderen of naar de flat die we in Utrecht gekocht hebben. Wat dan nog overblijft geven we weg of gaat naar de stort. Zo gaat er veel door onze handen deze weken. Elke keer moeten we kiezen: gaat het mee, doen we het weg of bewaren we het? We zijn niet zo gehecht aan de meeste spullen, tegelijk merk ik dat de planten, mijn bureau en de fotoboeken symbool staan voor alles wat we los moeten laten: onze plek in Nijkerk, het huis waar we met veel plezier gewoond hebben, vrienden en familie. 

Mee in ons hart

Onze tickets zijn geboekt voor 3 juli, dat is minder dan 4 weken! Met het leger worden van ons huis en het vullen van die grote doos komt ons afscheid steeds dichterbij. De belangrijkste dingen hoeven gelukkig nergens in en wegen bovendien niets: fijne herinneringen en vriendschap, die dragen we mee in ons hart! 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.