Zou u uw (klein)kind in een weeshuis willen zien opgroeien?

Nieuws

donderdag 14 juni 2018Als u kinderen heeft, dan heeft u er vast wel eens over nagedacht: wat wil ik dat er met mijn kinderen gebeurt, als mij wat zou overkomen? Wat als ze plotseling wees zouden worden, bijvoorbeeld door een dodelijk ongeluk. Misschien heeft u overlegd met familie of vrienden en zelfs iets vast laten leggen. Heeft u ooit bedacht dat uw kind dan mogelijk naar een weeshuis zou kunnen gaan?

Geen tehuizen maar gezinnen

Waarschijnlijk niet. En gelukkig maar, want tehuizen zijn geen goede plek voor kinderen om langdurig op te groeien. Voor geen enkel kind. Ook niet voor kinderen in Oost-Europa, in Afrika, in Azië, in het Midden-Oosten of in Latijns-Amerika. Daarom is Kerk in Actie lid van het Better Care Netwerk Nederland. Daarin pleiten we voor goede zorg voor kinderen, waarin tehuizen slechts een kortdurende noodoplossing zijn. Uiteindelijk zijn alle kinderen beter af in gezinnen. Ook bijvoorbeeld in Rwanda, waar onze partner weeskinderen onderbrengt bij pleeggezinnen.

Stop weeshuis-toerisme

Misschien kent u jongeren die met plannen rondlopen om vrijwilligerswerk te gaan doen in een weeshuis? Wilt u hen attenderen op de grote nadelige effecten van dit soort toerisme? Laat ze op zijn minst goed nadenken waarom ze het eigenlijk willen? Kijk eens op: www.stopweeshuistoerisme.nl. Tot 25 juni 2018 kunt u trouwens uw stem uitbrengen op deze campagne, die genomineerd is voor een prijs als beste communicatie-uiting van Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. 

13 september 2018:
van tehuis naar gezinszorg

Heeft of kent u een stichting voor weeskinderen en wilt u advies hoe je van tehuis over kunt stappen naar familiegerichte zorg? Kom dan 13 september naar een bijeenkomst bij Kerk in Actie over dit onderwerp. Kijk voor meer info op de website van het Better Care Network Netherlands.

Better Care Network NL

Kerk in Actie is lid van het Better Care Network Nederland (BCNN), dat zich inzet voor goede zorg voor kinderen wereldwijd. Afgelopen jaren richtte dit netwerk zich met name op bemiddelingsbureaus voor jongeren. We vroegen hen om weeshuizen uit hun assortiment te halen. Met de campagne #StopWeeshuistoerisme richt we ons op de vrijwilligers zelf. Doel is om jongeren te overtuigen iets anders te gaan doen.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.