Afscheid

Blog

dinsdag 31 juli 2018We zijn al een aantal weken afscheid aan het nemen. Afscheid van alle mensen en plekken die ons in de afgelopen vijf jaar dierbaar zijn geworden, hier in Hong Kong. Afscheid van het Luthers Theologisch Seminarie en van collega’s en studenten. Afscheid van het lesgeven en de dagelijkse dynamiek van een onderwijsinstituut, van de dagopeningen en de lunches-aan-de ronde-tafels, van de brainstormsessies over het lesplan en de ‘mission and vision’.

Afscheid van alle feestelijke en soms plechtige bijeenkomsten, bijvoorbeeld in en rond de 500 jaar Reformatie. We hopen van harte dat ook de meer persoonlijke contacten en personele relaties tussen LTS en Kerk in Actie en de PThU en VU blijven bestaan. We hebben Hong Kong inderdaad, zoals we dat vaak hebben beschreven, ervaren als een brug. Tussen Nederland en China, een brug ook naar de landen in de regio. We hebben niet alleen veel geleerd en gedeeld over China (en Hong Kong zelf natuurlijk), maar ook over landen als Myanmar, Laos en Cambodja. Iedere keer opnieuw waren de ervaringen en verhalen van met name de studenten evenzovele kennismakingen met nieuwe werelden.

Afscheid ook van de Kowloon Union Church (KUC), de bijzondere kerkgemeenschap waarin we ons al die jaren thuis voelden, een werkelijk internationale gemeente van mensen van alle rangen en standen, kleuren en achtergronden en geaardheden. We mochten er begin juli, ten afscheid, samen voorgaan. Dat was een mooie gelegenheid om het belang van de diversiteit te benadrukken, van niet alleen samen op weg gaan, ook samen de weg banen. We verbonden dat met onze LTS-cursus Kerk en Samenleving en met Zending en Werelddiaconaat, als opdracht van Kerk in Actie. KUC is een gemeente die al die verbindingen uitstraalt en probeert waar te maken in het leven van alledag in Hong Kong. Dat leven was ook ons leven, de afgelopen vijf jaar.

IMG%2020180708%20WA0007%202.jpg

 

We gaan verder op onze weg, weer naar Nederland, met in ons hart al die mensen en plekken in Hong Kong (en China en de landen in de regio) die ons zo dierbaar zijn geworden, de afgelopen vijf jaar.

Hong Kong, 31 juli 2018.

Tjeerd de Boer en Kathleen Ferrier

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.