Een hug van de vice chancellor

Blog

donderdag 12 juli 2018Hij was er niet toen we in Lusaka aankwamen. Een paar dagen later ontving hij ons. We hadden ons netjes aangekleed. De rector of de Vice, zoals iedereen hem hier noemt, is tenslotte de grote baas van Justo Mwale University. Tot onze verrassing kregen we beiden een stevige omhelzing. Dat staat symbool voor de hele ontvangst hier, zowel door studenten en docenten als door stafmedewerkers.

Kippenpootje

We werden afgehaald van het vliegtuig, ons huis was klaar en schoongemaakt en er stonden boodschappen voor de eerste dagen. We zijn geholpen met het regelen van telefoon en internet en het aanvragen van allerlei documenten. Tijdens de chapel op vrijdagmorgen werden we officieel welkom geheten en ter gelegenheid van onze komst was er daarna voor iedereen iets te drinken en een kippenpootje - om kwart voor 9 s morgens!

Lekker huis

Ons huis is helemaal gelijkvloers en ruim genoeg voor ons beiden, het heeft een flinke huiskamer en keuken. Vanuit de keuken stap je zo de veranda op. Om het huis is een tuin met oa mango- en papayabomen. We hebben de eerste papaya uit eigen tuin al gegeten. Het huis ligt aan de rand van de campus. Op de campus staan ook leslokalen, kantoren en huizen voor studenten en docenten.

Al met al veel indrukken zon eerste week. De studenten vertrekken deze week naar hun stageplekken. De campus wordt rustig. Voor ons tijd om verder te settelen, voor te bereiden en ons huis wat gezelliger te maken. P1430107.jpgP1430109.jpg

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.