Boekhandel voor Pakistan in kerk Veere

Nieuws

dinsdag 21 augustus 2018,,De boeken langs de wanden kosten een euro, de kinderboeken 50 cent en die op de tafels in het midden kosten een beetje meer”. Petra van den Berge weet precies wat waar ligt en wat de prijs is van de boeken.

Petra van den Berge brengt die voor het derde jaar aan de man. De opbrengst is voor een heel goed doel, namelijk het Zeeuwsee ZWO-project in Pakistan. Van begin juli tot half augustus bracht de verkoop al 1800 euro op en daar blijft niets van aan de strijkstok hangen. Het ziet er dus naar uit dat de 1971 euro die de verkoop in 2017 opbracht wordt overtroffen.

Bezoekje waard!

Veere is volgen Petra ook een uitgelezen plek voor deze activiteit. ,,Je hebt hier weinig logiesmogelijkheden, in tegenstelling tot plekken als Vrouwenpolder en Domburg. Dus komen er in Veere vooral dagjesmensen. Heel gevarieerd is ook de achtergrond van de bezoekers. ,,Ik krijg hier mensen over de vloer van reformatorische huize tot welke gezindte je ook maar kunt bedenken’, vertelt Petra. Zij is nog tot eind augustus te vinden in de Kleine Kerk. Dat is op dinsdag van 11.00 tot 16.30 uur. Die dag is meestal het drukst, omdat dan ook de Historische Markt wordt gehouden in Veere. Woensdag wordt er verkocht van 13.30 tot 16.30 uur. Dan is er wat minder aanloop. Een bezoekje is het zeker waard, het kan tenslotte nog enkele weken.

Historisch

Petra is penningmeester van de ZWO-commissie Walcheren en Zeeuws Vlaanderen. ZWO betekent Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingswerk. Daarnaast is ze kerkenraadslid van de Protestantse gemeente Kleverskerke. Zij krijgt van diverse gemeenten uit Walcheren en Zeeuws Vlaanderen boeken die ze verkoopt. Het doel van de verkoop: het helpen van (christelijke) minderheden in Pakistan, met name de kansarmen, zou vooral mensen kunnen aanspreken wanneer wordt teruggedacht aan de Ramp van 1953. Toen werd juist vanuit Pakistan hulp geboden. De kerk doet met de actie Zeeland helpt Pakistan wat terug.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.