Van geitenhoedster naar scholier

Nieuws

woensdag 15 augustus 2018Tawalika is 13 jaar en de jongste van drie zussen. Door een financiŽle crisis in het gezin werd zij in klas 7 een drop-out. Ze moest stoppen met school en haar vader helpen met het hoeden van geiten. Haar oudere zussen konden wel op school blijven. Met het hoeden van geiten verdien je 10.000 roepies per jaar. Dus dat extra inkomen is in crisistijd welkom.

Overtuigend

De organisatie Sadhana hoorde van de kinderarbeid van Tawalika en ging met haar vader praten. Ze waren in staat hem en zijn vrouw te overtuigen om toch te kiezen voor de toekomst van hun dochter. Tawalika mocht uiteindelijk terug naar school en zit nu in klas 8. Het hostel waar ze verblijft zorgt voor kleding, voedsel en scholing. Ze is daar met veel vriendinnen en kan goed leren. De lerares heeft haar geholpen met het inhalen van het onderwijs tekort dat ze had. Naast haar studie speelt ze cricket en voetbal. Tijdens de grote feesten is ze thuis. De rest van het schooljaar verblijft ze in het hostel.

Trots

De financiële situatie van het gezin is nog lang niet in orde maar vader kan zijn dochters toch alle drie laten studeren. Dit is mogelijk doordat moeder ook werk heeft. De overheid zorgt ervoor dat mensen die het minder hebben ook een baan krijgen waardoor ze zichzelf kunnen onderhouden. Moeder: “Ik ben zo blij en trots dat Tawalika uiteindelijk ook gewoon naar school kan, daar heb ik alles voor over!”

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.