Voedselhulp voor kleine kinderen en zogende vrouwen

Persoonlijk verhaal

donderdag 2 augustus 2018Susan is 24 jaar en heeft 4 kinderen. Ze woont in het dorp Ogwazu bij de stad Torit in Zuid-Soedan. Afgelopen jaar hebben zij voedselhulp van Kerk in Actie ontvangen, omdat ze onvoldoende te eten hadden.

Het was onveilig om landbouwgronden te bewerken en een lange droogte heeft tot een slechte oogst geleid. De kinderen van Susan werden door artsen getest. Ze kregen een meetlint om hun bovenarm. Die arm bleek te dun voor hun leeftijd: Susans kinderen waren matig ondervoed.

Susans kinderen kregen bijvoeding: een soort voedzame pindakaas en een mengsel van granen, suiker en vetten. Haar jongste kind krijgt nog borstvoeding. In Zuid-Soedan krijgen kinderen vaak de borst tot ze 3 jaar oud zijn. Zo zorgen moeders dat kleine kinderen toch voldoende bouwstoffen voor hun groei binnen krijgen, als er niet veel eten is. In die periode kan een zogende zelf moeder zeker bijvoeding gebruiken. Susan kreeg van Kerk in Actie zelf ook extra voedsel en voedzame pindakaas.

Dankzij de voedselhulp van Kerk in Actie en ICCO is echte hongersnood in Ogwazu uitgebleven. Helpt u mee, zodat vrouwen en kinderen in andere dorpen ook hulp kunnen krijgen?

Ja, ik geef om hongersnood in Zuid-Soedan te voorkomen!

Voor €50,00 krijgt een ondervoed kind 3 maanden extra voedsel.

Bedankt voor uw steun! Kijk voor meer informatie op: www.kerkinactie.nl/zuidsoedan.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.