Zaden en gereedschappen om eigen voedsel te verbouwen

Persoonlijk verhaal

dinsdag 7 augustus 2018De 35-jarige Josephine woont in het dorp Ogwazu bij de stad Torit in Zuid-Soedan. Ze kreeg voedselhulp voor zichzelf en haar vijf kinderen.

Josephine vertelt dat de vrouwen in haar dorp eigenlijk alles doen: ze zorgen voor hun kinderen en bewerken het land. Ze zouden graag de kans krijgen om werk te doen, waarmee ze geld kunnen verdienen. Bijvoorbeeld manden of gereedschap maken of kleding naaien. Spullen die verkocht kunnen worden.

Ze zegt: “Als we voedselhulp krijgen is dat natuurlijk heel fijn, maar wat we nodig hebben verschilt van gezin tot gezin. Ik heb 5 opgroeiende kinderen en zou graag wat meer aan persoonlijke hygiëne artikelen willen uitgeven. Mijn buurvrouw Damtilla van 50 heeft volwassen kinderen en werkt wat minder hard. Zij heeft minder voedsel nodig, maar wil graag een stoel. Daarom is het belangrijk voor ons dat we ook wat contant geld hebben, zodat we dat naar eigen behoefte kunnen besteden”.

Kerk in Actie geeft vooral contant geld aan mensen die niet makkelijk zelf een geld kunnen verdienen: twee blinde vrouwen, iemand die lepra heeft gehad, twee oudere mannen… De rest van de mensen in Ogwazu krijgt vooral zaden en gereedschappen, waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan.Dankzij de voedsel- en landbouw-hulp van Kerk in Actie en ICCO is echte hongersnood in Ogwazu uitgebleven. De dorpelingen hopen binnenkort weer een deel van hun zelf verbouwde voedsel te kunnen verkopen op de markt.

Helpt u mee, zodat vrouwen en kinderen in andere dorpen ook hulp kunnen krijgen?

Ja, ik geef om hongersnood in Zuid-Soedan te voorkomen!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.