Zonder jullie steun had ik het nooit gered

Persoonlijk verhaal

woensdag 22 augustus 2018Mijn naam is Thapi. Ik ben 18 jaar en zit nu in het eerste jaar van de lerarenopleiding. Ik had nooit gedacht dat ik mijn diploma van de middelbare school zou halen. Ik haalde slechte cijfers en besloot om hulp te vragen bij PEN.

Een hele dag vulde ik allerlei tests in. Een week later besprak ik de resultaten met mijn begeleider van PEN. Ik ging meedoen met het studiekamp van PEN. Iedere dag kreeg ik bijles in wiskunde en natuurkunde van mensen van de universiteit van Pretoria. Eén leraar bleef tot 9 uur ‘s avonds met me oefenen. Hij moest dan in het donker weer naar huis lopen. Hij vertelde me dat ik slim was en dat ik het zou halen als ik hard bleef werken met hem. Soms was ik het helemaal zat en wilde ik opgeven, maar mijn begeleiders spoorden me aan om door te gaan.

Toen ik in januari mijn diploma behaalde en mijn cijfers zag, kon ik niet stoppen met huilen. Ik belde mijn begeleider Zahkele. Hij huilde met me mee van blijdschap. Het was zo’n emotioneel moment! Ik wil echt iedereen bedanken die zich voor mij en de anderen heeft ingezet en zijn slaap heeft opgegeven voor mij. Zonder jullie had ik het nooit gered! Moge God jullie de kracht geven om meer jongeren naar hun bestemming te leiden!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.