Ds. Mathilde Sabbagh in Al-Hassakah: God heeft ons gered

Nieuws

woensdag 19 september 2018Mathilde Sabbagh keerde in 2016, na het volgen van een theologiestudie in Libanon, terug naar SyriŽ om dominee te worden in Al-Hassakah, een klein plaatsje in het noorden. ďOp mijn eerste dag als predikant viel een raket dwars op ons huis. Dagenlang heb ik met mijn familie in de badkamer geschuild.

Inmiddels gaat het iets beter in Syrië, maar de situatie in Al-Hassakah is nog altijd zorgelijk. De afgelopen zeven jaar van oorlog waren heel heftig. Het geloof in Christus me geholpen om vol te houden. Christus is voor ons meer zichtbaar geworden en we hebben Gods machtige hand ervaren: hij heeft ons tot op de dag van vandaag gered. Ook uw betrokkenheid uit Nederland sterkt ons. Ik wil u vragen te volharden in uw gebed en steun. We willen hier in Syrië blijven en niet vluchten naar het Westen, om het evangelie ook hier te verkondigen.

De nood is hoog. Om de kerkdiensten te behouden en de school te onderhouden, hebben we hulp nodig.” In november hoopt Mathilde te trouwen met Issa, een lid van haar gemeente. “We willen samen bouwen aan een toekomst waarin Gods naam wordt verkondigd en de jonge generatie leert dat er iets anders is dan oorlog, namelijk vrede.”

Actieweek voor kerken in het Midden-Oosten
Van 23 tot en met 30 september luidt Kerk in Actie de noodklok voor de kerk in Syrië en in andere landen in het Midden-Oosten. Uw gebed en steun blijven nodig om te zorgen dat zij kunnen volhouden. Doet u ook mee? Kijk op www.kerkinactie.nl/actieweek en bestel tevens het gratis boek 'Mensen van Hoop' met daarin het volledige verhaal van Mathilde Sabbagh.

 

Dit portret is te lezen in het nieuwe Kerk in Actie magazine ZOUT, september 2018. Bestel ZOUT gratis via deze link.www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.