Op de vlucht uit Mosul: een onmogelijke keuze

Nieuws

maandag 24 september 2018Toen Bahnam Azzat Sami in juni 2014 zijn familie in Mosul (Irak) bezocht tijdens een studieverlof, zag hij bij het naderen van de stad direct dat IS deze had ingenomen. Bahnam: ďWe waren vast van plan om in de stad te blijven, maar op een gegeven moment stelden IS-strijders ons voor een onmogelijke keuze. Bekeer je tot de Islam of Ö

Dat was het moment waarop wij als christenen besloten te vluchten. Met kracht van God zijn we in Nineveh aangekomen. Ontheemd, zonder spullen of dak boven ons hoofd. Wat ik heb geleerd in deze periode is om stil te staan bij de dingen en momenten die je hebt, je zegeningen.“ 

Nadat Bahnan een aantal jaar later zijn studie had afgerond, besloot hij als hulpverlener te gaan werken bij CAPNI. Deze partnerorganisatie van Kerk in Actie vangt ontheemden op die gedwongen op de vlucht zijn. Bahnan: “Ik weet wat het is om ontheemd te zijn, dat is mijn grootste drijfveer om hier te werken!“

Actieweek voor kerken in het Midden-Oosten
Van 23 tot en met 30 september luidt Kerk in Actie de noodklok voor de kerk in Syrië en in andere landen in het Midden-Oosten. Uw gebed en steun blijven nodig om te zorgen dat zij kunnen volhouden. Doet u ook mee? Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/actieweek.

Dit artikel is te lezen in het nieuwe Kerk in Actie magazine ZOUT, september 2018. Bestel ZOUT gratis via deze link.

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.