Hazari gaat graag naar school

Nieuws

woensdag 26 september 2018Hazari woont nu in Tamil Nadu. Daar is hij terecht gekomen omdat zijn ouders op zoek waren naar werk. Ze proberen daar een nieuw leven op te bouwen en school helpt daarbij!

Hazari is de oudste van vier kinderen, hij heeft een broer en twee zussen. Zijn moeder Dipali is 26 jaar en zijn vader Dilip is 30 jaar oud. Ze wonen in een sloppenwijk met veel kleine huisjes. Buiten spelen de kinderen, de vrouwen doen er de was en ze koken op een vuurtje. Anderhalf jaar geleden woonden ze nog in Kolkata. Ze reisden per trein naar Tamil Nadu op zoek naar werk. Ook alle buren uit deze wijk zijn afkomstig uit Kolkata. Ze blijven graag als groep bij elkaar, omdat ze dezelfde taal spreken en gewoonten delen. Ze voelen zich vreemdelingen in dit verre zuiden van India.

Offergave

Hazari ziet eruit als een meisje, met zijn haar in een vlecht, maar hij is een jongen. Die vlecht heeft een religieuze reden. Op een dag zal zijn haar worden afgeknipt en als offergave naar de tempel gebracht worden.

Geen eieren

Hazari’s vader werkt op de verfafdeling van de textielfabriek. Zijn moeder werkt momenteel niet, omdat ze voor hun pasgeboren baby moet zorgen. Het inkomen van de familie ligt rond de 5000 roepies per maand (€ 62,50). Daarvan moeten ze hun eenkamerwoning betalen, elektriciteit en water (voor duizend roepies) en alle monden vullen. Water is slechts drie keer per week verkrijgbaar. Het gezin eet rijst, aardappelen en uien, maar geen eieren. Ze kunnen zich slechts een keer per week vis veroorloven. De kleinere kinderen zien er ondervoed uit. Het is een groot probleem dat de moeder vanwege de zorg voor de baby niet kan werken. Het gezin heeft dat extra inkomen eigenlijk hard nodig.aYRgzikVHcZAq8IjjThl9_RHf7bS_eSZAAAmgvsW

School is een uitkomst 

Hazari's moeder heeft niet meer dan vier jaar basisschool gevolgd. Zijn vader is nooit naar school geweest. Een aantal maanden geleden kwamen ze in contact met veldwerkers van SAVE. Sindsdien gaan Hazari en zijn broer naar school. Elke dag haalt de schoolbus van SAVE hen op of gaan ze met een onderwijzer mee op de scooter. Aan het einde van de schooldag worden ze weer thuisgebracht. De maaltijden op school ontlasten de familie enorm.

Hazari vindt het Hindi helemaal niet moeilijk, omdat het op zijn eigen taal het Bengali lijkt. Maar Tamil vindt hij heel lastig. Die taal is hem onbekend en het schrift is ook heel anders dan dat van het Hindi of Bengali. Maar hij moet toch eerst Tamil leren om met het schoolprogramma mee te kunnen doen. Geen Tamil betekent geen goede opleiding. Naast Tamil zou Hazari graag Engels willen leren.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.