Nieuw! Boek: 'Vreemden worden vrienden'

Nieuws

donderdag 27 september 2018In september is het boek "Vreemden worden Vrienden" verschenen, waarin verschillende mensen, met achtergrond in de zending, schrijven over hun betrokkenheid bij het land en het volk van Papoea. Het boek geeft een blik op de (zendings)geschiedenis, op de cultuur en op de huidige situatie in Papoea, tegen wil en dank deel van IndonesiŽ.

Het boek bestaat uit hoofdstukken, geschreven door mensen die door de zending zijn uitgezonden naar Papoea en daar hebben gewerkt aan instituties van onze partnerkerk, o.a. de theologische opleiding en het vrouwencentrum, maar ook in de "medische zending" in het binnenland. Het eindigt met een reflectie over hoe de huidige kerk - kerk relatie (Protestantse Kerk Nederland - GKI Papua) eruit zou kunnen of moeten zien, in de ogen van de auteur.

De auteus is ds. Henk van der Steeg. Hij heeft les gegeven aan het theologisch instituut in Jayapura. In 2016 vierde de GKI Papua dat ze 60 jaar zelfstandige kerk was, voortgekomen uit het zendingswerk van de Nederlandse (Hervormde) en Duitse zending. Bij die gelegenheid is er een vriendschapsboek samengesteld met bijdragen vanuit Duitsland en Nederland. Dit boek 'Vreemden worden vrienden' bestaat voor een groot deel uit de bijdragen van de Nederlanders, met nog wat aanvullingen (en mooie foto's).

Het boek kost €8,00 + verzendkosten en is te bestellen bij:

Henk van der Steeg
e-mail: steegvenema@kpnplanet.nl
telefoon: 0570-560949

of schriftelijk:
Jan Schamhartstraat 38
8121 CP Olst

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.