Kerken vormen grootste koor voor Sulawesi

Nieuws

zondag 7 oktober 2018Kerken zetten zich massaal in voor slachtoffers op Sulawesi. De kerken op het eiland zelf bieden onderdak aan ontheemden en delen drinkwater, voedsel en andere hulpgoederen uit aan wie dat nodig heeft. Ze worden daarbij gesteund door kerken over de hele wereld. In vrijwel alle Nederlandse kerken is vanmorgen psalm 130 gezongen en een collecte gehouden.

De Protestantse kerk in Nederland en Kerk in Actie riepen kerken op tot het zingen van psalm 130 als blijk van medeleven met de slachtoffers op Sulawesi. Met succes, 600 kerken en meer dan 50.000 mensen aan zongen mee. Het initiatief werd ook in Indonesië goed ontvangen. Ook daar deden kerken mee en werden zelfs gelegenheidskoren opgestart. Initiatiefneemster Elise Kant: ‘Het is mooi om te zien dat er zoveel kerken meeleven met de slachtoffers op Sulawesi. In veel kerken zijn filmpjes gemaakt die we de komende dagen ook zullen delen met de kerken daar om te laten weten dat er aan ze wordt gedacht.'


Steun in de rug

De kerken op Sulawesi kunnen de bemoediging wel gebruiken. Ze zijn sinds de aardbevingen en tsunami op Sulawesi, vorige week vrijdag, massaal aan de slag om hulp te verlenen aan iedereen die dat nodig heeft.

Er worden door de kerken massaal goederen uitgedeeld en in veel kerken worden ontheemden opgevangen. 

Andere christelijke hulporganisaties
Naast de hulp via kerken gaat de steun van Kerk in Actie via ACT ook naar lokale christelijke hulporganisaties. Zij helpen bij het bieden van onderdak, water en sanitaire voorzieningen in Palu and Sigi. Via CWS werden al meer dan 1200 mensen voorzien van drinkwater. Pelkesi is actief met drie medische teams in Effata Church samen met de PGI (Raad van Kerken) en vangt meer dan 300 patienten. Ze hopen deze week nog 10 teams standby te krijgen. YEU is actief met 1 medisch team in Donggala op 100 patienten. Zij gebruiken de gelden voor matrassen, licht en stroom. Ook delen zij 350 voedselpakketten uit.

Wilt u bijdragen aan de hulp?
Kom ook in actie en help de slachtoffers in Indonesië. Maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v. het projectnummer 'Noodhulp Sulawesi' of doneer online. Hartelijk dank!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.