Oproep: Zing zondag voor Sulawesi psalm 130 'Uit diepten van ellende'

Nieuws

donderdag 4 oktober 2018De afgelopen dagen zijn de beelden de wereld rondgegaan van de verschrikkelijke ramp op Sulawesi. Beelden die stil maken, onmachtig. Zoveel leed, zoveel slachtoffers. We hebben er geen woorden voor. We kunnen bidden, doneren... ťn zingen. Zingen om hoop, om troost, zingen om liefde.

Als we dat zingen nu eens allemaal samen doen aanstaande zondag? Als we nu eens allemaal vanuit onze eigen kerk samen het grootste koor van Nederland vormen en dan voor iedereen die meedoet een euro storten voor de hulp aan Sulawesi.

Doet u ook mee? Dit is het plan:

Aanstaande zondag zingt u voor of na de kerkdienst of op het moment dat het u uitkomt Psalm 130 vers 1. Dit is de Psalm ‘Uit diepten van ellende’. Hier vindt u een luisterfragment. Ook nodigen we onze partner kerken uit om mee te doen.

Het lied in het Nederlands en in het Indonesisch in een print en powerpoint uitvoering. U kunt de Psalm in twee talen zingen.

U hoeft niet uw liturgie te wijzigen. De diaken of predikant kan aangeven dat het hier gaat om een lied dat deze zondag in vele kerken wordt gezongen. Het zou fijn zijn als elk gemeentelid een euro doneert of dat de diaconie dit namens de gemeenteleden doet.

Het is leuk als een gemeentelid, bijvoorbeeld een jongere, van dit speciale moment een foto of een filmpje maakt. Deze verzamelen we op onze website zodat onze broeders en zusters in Indonesië zien dat we ze niet vergeten.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden bij Gerdine Klein g.klein@kerkinactie.nl? Zodat wij weten hoe groot het grootste koor is. Het filmpje of de foto kunt u ook naar haar sturen. Alvast veel dank voor uw betrokkenheid en inzet!

Filmpje

Een enthousiaste diaken in Haarlem heeft een Youtube filmpje gemaakt over de actie. Tip: U kunt dit filmpje zondag in uw kerk laten zien. 

 

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.