Otw naar Sulawesi

Blog

maandag 8 oktober 2018Een paar dagen geleden werd ik gebeld door ICCO/ Kerk in Actie.

Om een lang verhaal kort te maken: ik ben gevraagd om naar Sulawesi af te reizen om verschillende kerken en hulporganisaties te bezoeken die getroffen zijn en/of helpen na de aardbeving en tsunami. Omdat ICCO / KiA een van de organisaties is achter Giro 555 mag ik vervolgens namens Giro 555 het woord voeren voor krant, radio en televisie. De uitzending “Nederland helpt Sulawesi” is op woensdag op tv en radio vanaf 12.00 uur. Zie ook: https://giro555.nl/giro555-in-actie-voor-slachtoffers-sulawesi/ Vanavond om 19.30 vertrokken uit Lampung. Nu zijn we in Jakarta. Ik zeg “we” want mijn man Karel is met me mee. Het is op het moment van schrijven 0.20 uur. Vanaf Jakarta is het nog 2,5 uur naar Palu. We hopen om 2.40 uur verder te vliegen en morgenvroeg 6.00 uur lokale tijd aan te komen in het gebied (1 uur verschil met Jakarta). Dat wordt een kort nachtje. Onze jongens Bram en Joren logeren bij opa en oma. DV donderdag reizen we weer terug. We zijn ons bewust van de eventuele gevaren en ik persoonlijk moet ook heel wat angsten in de ogen kijken. Tegelijkertijd horen we ook Gods stem en willen we er zijn voor de slachtoffers in Sulawesi, mensen in nood, om met hen "brood te delen", hen een stem te geven en hen te ondersteunen. Bidden jullie met/voor ons mee?

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.