De Paraplu uit Rotterdam verkozen tot Smaakmaker van het Jaar

Nieuws

zaterdag 10 november 2018Het project De Paraplu, dat zich inzet voor kwetsbare vrouwen in de Rotterdam, is op de Landelijke Diaconale Dag in Jaarbeurs verkozen tot ‘Smaakmaker van het Jaar’. Het diaconale initiatief van de Prinsekerk en Rehobothkerk ontving de eerste prijs uit handen van zanger Stef Bos.

De Paraplu helpt vrouwen in de Rotterdamse Agnietenbuurt waar veel problemen, zoals eenzaamheid, armoede, huiselijk geweld en taalachterstand spelen. Ze ontvangen hulp bij het lezen en invullen van brieven en formulieren, en genieten van een gratis lunch. De tweede prijs ging naar het Goedenavondcafé, een project voor mensen met een beperking van de Protestantse gemeente Driebergen. Het project ‘Voor Effies’ van de Zuiderkerk in Enkhuizen veroverde de derde plek. De publieksprijs, via online stemmen op kerkinactie.nl, viel ten deel aan ‘My Home’ in Borger.

Uitslag Smaakmaker van het Jaar

Aantal stemmen

1. De Paraplu – Prinsekerk en Rehobothkerk Rotterdam

430

2. Voor Effies – Zuiderkerk Enkhuizen

182

3. Goedenavondcafe; - Protestantse Gemeente Driebergen

164

 

Uitslag publieksprijs www.kerkinactie.nl

Aantal stemmen

1. My Home – Protestantse Gemeente Borger

548

2. t Sprutsje - PKN Oppenhuizen/Uitwellingerga

273

3. De Paraplu – Prinsekerk en Rehobothkerk Rotterdam

227

4. Voor Effies – Zuiderkerk Enkhuizen

226

5. Diaconaal centrum Amsterdam

103

6. Happen en Trappen – Protestantse Gemeente Kamerik

65

7. Goedenavondcafe; - Protestantse Gemeente Driebergen

56

De Paraplu uit Rotterdam verkozen tot Smaakmaker van het Jaar in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.