Groente verbouwen op braakliggend onbruikbaar land

Persoonlijk verhaal

woensdag 7 november 2018Al zeven jaar heeft Khadiza Begum een stuk land dat braak ligt. Het land is aangetast door het zout uit de zee. Ze woont aan de kust in Zuid-Bangladesh. De overstromingen hebben het land alleen maar slechter gemaakt.

Via haar buurvrouw hoorde ze van een organisatie die leerde om gewassen te verbouwen in dit soort grond. Ze heeft gelijk contact met hen opgenomen en nu werken ze samen.

Succes

Haar boerderij is een demo-boerderij geworden omdat zij al zo lang geen gewassen meer kon verbouwen. Nu krijgt ze training en weet ze hoe ze groente in zout land moet verbouwen. Ze kan nu kool, wortel en koolrabi laten groeien. Lokale boeren bezoeken haar land om geïnspireerd te raken door haar succes van het telen van groenten in door zout aangetast land. 24 naburige boeren zijn nu geïnteresseerd om op eenzelfde manier groenten te verbouwen op hun stuk land.

Khadiza: "Het is een succes geworden door de technische kennis van de organisatie over hoe je om kunt gaan met het zoutgehalte. En op welk moment je het beste water en kunstmest kunt gebruiken. Er komen hier elke dag wel mensen om te kijken naar mijn land. Ik ben zeer dankbaar voor deze oplossing!

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.