Kerk in Actie brengt licht op Wereldkinderdag

Nieuws

dinsdag 20 november 2018Op wereldkinderdag staan wereldwijd mensen stil bij de situatie van in het bijzonder kwestbare kinderen. Gelukkig verbetert de positie van kinderen, maar nog altijd zijn er 30 miljoen kinderen op de vlucht, groeien 50 miljoen kinderen op in armoede, werken 168 miljoen kinderen als arbeider. Met de steun van Kerk in Actie worden kinderen gered, zoals Mfunko en Yulia.

Het leven van Mfunko in Zuid-Afrika veranderde compleet dankzij de liefdevolle betrokkenheid van PEN, een partnerorganisatie van Kerk in Actie. Jarenlang was Mfunko boos en opstandig. Hij misdroeg zich op school. Mfunko bleek zijn vader, die het gezin in de steek had gelaten, enorm te missen. Hij voelde zich ongewenst. PEN zocht een trouwe vaderfiguur voor Mfunko om dit gemis op te vullen. Mfunko veranderde. Hij was niet langer opstandig, maar blij, bescheiden en respectvol.

Een nieuwe familie
In Oekraïne groeide Yulia op met een vader die nauwelijks thuis was en een moeder die dronk. Toen haar moeder overleed aan TBC stonden Yulia en haar oudere zus er alleen voor. Een vriendin van haar moeder zorgde ervoor dat Yulia naar de ‘School van onze Dromen’ kon, een partnerorganisatie van Kerk in Actie. Hier krijgen kinderen liefdevol onderwijs. De school werd haar thuis. “Ik kreeg een nieuwe familie”, vertelt ze dankbaar. “Ik zit in een fijne klas, we delen lief en leed met elkaar.” Het is Yulia ́s droom om advocaat te worden. “Dan zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om andere kinderen te helpen en te beschermen.”

Geef ook licht door
Tijdens de advents- en kerstperiode verdienen kwetsbare kinderen extra aandacht en steun. Kerken in heel Nederland komen daarom in actie met via kerstcampagne voor kinderen in Zuid-Afrika, Colombia, Oekraïne, Myanmar en Syrië. Geef ook uw licht door en doe mee!

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.