Mfunko was niet langer opstandig

Persoonlijk verhaal

donderdag 22 november 2018Veel kinderen in Zuid-Afrika ervaren al jong dat het leven hard is. Ze worden boos en opstandig en gaan zich misdragen. Zoals Mfunko, die iedere week trouw naar de bijbellessen kwam, die Kerk in Actie partner PEN op zijn school gaf. Hij misdroeg zich voortdurend en deed of de leiding niet bestond. Op de bijbelclub na schooltijd precies hetzelfde.

Mfunko miste zijn vader

Een sociaal werker van PEN besprak zijn gedrag met zijn moeder, die het herkende van thuis. Daarna ging hij het gesprek aan met Mfunko. Wat zit jouw dwars? Mfunko bleek zijn vader enorm te missen. Hij vroeg zich af, waarom hij hem in de steek had gelaten? Hij voelde zich alleen en ongewenst. De sociaal werker zocht een vader-figuur voor Mfunko om dit gemis op te vullen. Niet iemand voor even, maar iemand die trouw zou blijven.

Mee op zomerkamp

Na tweeënhalf jaar werd Mfunko uitgenodigd om met PEN mee te gaan op zomerkamp. Helemaal ver weg in Durban aan de zee. Mfunko veranderde volledig, ook na de vakantie weer thuis: hij was blij, bescheiden, respectvol. Hij was niet langer een opstandig kind. Hij was bevrijdt van zijn onzekerheid en zijn boosheid. Dat is iets wat we veel kinderen gunnen. Helpt u mee?

Steun dit werk via Kerk in Actie!

Meer persoonlijke verhalen

In november 2018 was dit project op tv bij EO Metterdaad. Bekijk de korte en lange uitzendingen over:

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.