Oeganda getroffen door aardverschuivingen

Nieuws

dinsdag 6 november 2018Het oosten van Oeganda werd 11 oktober 2018 getroffen door aardverschuivingen, veroorzaakt door heftige regenbuien. Rivieren traden buiten hun oevers, complete dorpen werden weggespoeld. Veel mensen die hun toevlucht hadden gezocht in gebouwen langs de rivier vonden de dood, waaronder 200 leerlingen van een school. Overlevenden hebben dringend behoefte aan medische hulp voor de vele gewonden, aan sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater. Maar ook aan tenten, kookgerei, beddengoed en kleding voor de velen die dakloos zijn geworden. Kerk in Actie biedt hulp via de lokale kerken.

Ramp veroorzaakt door ontbossing

De aardverschuivingen vonden plaats dichtbij Mount Elgon, bij Bududa. Naast de doden die gevonden zijn, zijn er nog vermisten. Het dodental kan oplopen tot 400 mensen. Ook in 2010, 2011 en 2012 had deze regio al te maken met aardverschuivingen. De afgelopen 25 jaar wordt er veel hout gekapt, waardoor de berghellingen bij heftige regenval het water en de grond niet meer kunnen vasthouden. Kerk in Actie is in staat om de eerste hulp al snel te verlenen via de Oegandese kerken met financiële steun van het wereldwijde kerkelijke netwerk ACT Alliance (Action by Churches Together). 

Steun hulp Oegandese kerken via Kerk in Actie

Op onderstaande Engelstalige filmpjes is meer te zien en te horen over deze ramp. 

Hulp van Oeganda kerken via ACT Alliance:

Live verslag vanaf de rampplek:

Overlevenden aan het woord:

Hartelijk dank voor uw steun!

 

 

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.