Thabo groeit uit tot een stevig persoon

Persoonlijk verhaal

woensdag 28 november 2018Als je er als kind alleen voor staat, kan de wereld hard zijn, zeker in de gewelddadige wijken van Pretoria. De Zuid-Afrikaanse organisatie PEN nodigt kansarme kinderen en jongeren uit Pretoria uit om mee te doen aan bijbellessen en kijkt naar hen om tot ze zelfstandig zijn. Kinderen leren dat God van hen houdt en om hen geeft. Ook leren ze de christelijke normen en waarden.

Bijbellessen

Een medewerker vertelt: “Thabo was vanaf het begin dat hij mee deed met onze bijbellessen op school erg enthousiast. Zijn familie zag dat het hem goed deed. Zij moedigden hem aan om te blijven komen. Na verloop van tijd stapte hij over naar de tienergroep. Hoewel hij steeds enthousiast meedeed, bleek hij erg onzeker. Hij had moeite om zich te uiten. Thabo is christelijk opgevoed, maar is erg beïnvloedbaar door vrienden. Hij vindt het lastig om zich goed te blijven gedragen tussen vrienden.

Mee op vakantiekamp

Nu zit Thabo in groep 9. We zien ineens dat hij wat steviger wordt. Hij durft hardop te bidden in de groep. Hij uit zich meer tussen zijn leeftijdsgenoten. Hij is mee geweest op kamp. Tijdens het safarikamp hielp hij de gidsen met tafel dekken. Zijn moeder is erg dankbaar voor de steun die Thabo ontvangt, omdat ze ziet dat het zijn persoonlijke ontwikkeling goed doet. Ik bid dat Thabo blijft groeien in zijn geloof en als persoon.”

Steun dit werk

Helpt u via Kerk in Actie mee om meer Zuid-Afrikaanse jongeren deze kans te bieden?

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.