Laatste Kerst in IndonesiŽ

Blog

zaterdag 22 december 2018En toen waren opeens 2 maanden omgevlogen. Laat ik het maar gelijk opbiechten: de laatste 2 maanden ben ik totaal vergeten een weblog te schrijven! Mijn tijd ging op aan afronden, administratie voor de ďrimmigratieĒ (immigratie voor Karel en Bram, remigratie voor mij en Joren), voorbereiden van afspraken e.d. in Nederland, en deze laatste weken aan Kerstvieringen. Gisteren ben ik voorgegaan in mijn voorlopig laatste Kerstviering in IndonesiŽ.

Dit jaar mocht ik voor verschillend publiek voorgaan. De eerste meer dan 3 uur rijden bij ons vandaan in de kerk midden tussen het suikerriet en een suikerfabriek met gemeenteleden die allemaal in het suikerriet werken. De tweede een uur verderop voor de vrouwen van de classis Pugungraharjo. De derde naast de deur met een bijdrage van Karel en mij als Maria en Jozef voor de kinderen van de classis Pugungraharjo. De kinderen en volwassenen konden een ďselfieĒ nemen met Maria, Jozef en het kind. De laatste Kerstviering was 5 uur rijden bij ons vandaan in GKSBS Tirta Kencana. Voorlopig voor het laatst Kerst in de tropische hitte, voor het laatst grote afstanden rijden voor een dienst/viering, voor het laatst cadeaus uitreiken, voor het laatst met Jan en alleman op de foto, enz.

In alle diensten stond het kerstthema centraal dat door de Indonesische Raad van Kerken was uitgekozen, namelijk: ďJezus Christus: Gods wijsheid voor onsĒ (1 Kor 1:30). Dat Kind in de kribbe, de Gekruisigde Christus, de boodschap van Kerst en Pasen is maar een dwaasheid en tegelijkertijd Gods wijsheid voor ons. En dat wensen we jullie ook toe: veel Wijsheid voor 2019 en Gezegende Kerstdagen!

PS: op DV. 29 januari vertrekken we naar Nederland. Graag voorbede voor ons dat we alles goed mogen afronden en voorbereid naar Nederland kunnen vertrekken. Maar ook voor de mensen die we achterlaten. In het bijzonder de gemeente van Karel en mijn schoonfamilie.

Laatste Kerst in IndonesiŽ in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.